8 oktober 2016
16:30

Solängens BK Grön

Referat: IF Väster Orange - Solängens BK Grön

Vår fina period fortsäter. Efter att ha tagit fyra poäng mot seriens etta och tvåa så hade vi idag match mot ett Väster som låg intill oss i tabellen. Dessutom hade vi revansch att utkräva från matchen i våras. Våren var verkligen stökig för oss. Vi kunde stundtals spela väl men vi hade inte den riktiga skärpan och jämnheten för att avgöra matcher. Nu är det helt annorlunda. Det finns en skicklighet i laget nu, ett grundspel och en bolltryghet som ger trygghet i matcherna. Vi vet att vi kan vinna matcher mot svåra motståndare utan att vi behöver överträffa oss själva.

Det var uppenbart att Väster hade stor respekt för oss idag. Vissa återbud i truppen gjorde att de drog sig tillbaka och överlät allt bollinnehav till oss. Så här såg det ut i vissa matcher vi spelade i våras och då hade vi inget vertyg för den situationen. Idag har vi det. Vi behöll tålamodet. Vi lätt bollen gå runt. Inledningsvis var vi lite försiktiga och spelade inte alls i djupled men vi ändrade gradvis på det. En mycket fin aktion där vi fick upp en ytterback i en offensiv raid resulterade i straff och därefter var nollan spräckt. Det gjorde att vi kunde spela ut och inte behövde känna någon stress. På samma sätt som mot Askim så slog vi av på takten efter 4-0 och tvingades släppa in ett mål i sista perioden men det är inget som bekommer oss så mycket. Nu är det en match kvar i denna serien. Vi hoppas att vi kan behålla vår fina svit.